OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.
You are here: DOMOV arrow DEJGA DEJGA arrow SPET DRUGI
SPET DRUGI PDF Natisni E-pošta

V okviru društva je delovala tudi skupina "Spet Drugi". Vendar je zaradi Borutove prezgodnje smrti prenehala z delovanjem.

 

Jeseni 2011 je kulturno izobraževalno društvoTeodozij organiziralo Rimsko taverno v Vipavi in je Anton povabil Boruta, da biv taverni nekaj zaigral s svojo skupino. A kaj, ko Borut v tistem odbobju niimel skupine... Tedaj se mu je porodila ideja, da bi predstavil svoja avtorskadela, ki so, nekatera že dolga desetletja, ždela v njegovi glavi. Na hitro je ksodelovanju povabil mlade glasbenike, ki so bili sposobni v kratkem časunaštudirati program: “starega mačka” violinista Matijo, s katerim je že sodelovalv skupini Vaskič drugače, kontrabasista Miho, ki je tudi občasno priskočil napomoč skupini Vsakič drugače, flavtistki Barbaro in Laro, članici vrhpoljskegapihalnega orkestra ter sodelavko čelistko Tino. V enem mesecu je bil programosvojen in 2. decembra je sledil krstni nastop v Rimski taverni, za tem pa sosodelovali kot gostje na Novoletnem koncertu Pihalnega orkestra Vrhpolje. S temje bil namen “projekta Spet drugi” dosežen in sledil je več kot polletnipremor.

Konec poletja 2012 so se člani skupine odločili,da bi še skupaj igrali in v jeseni spet začeli vaditi. Tina je med tem postalamamica, torej je bilo treba poiskati novega čelista: pridružil se jim je Samo.Cilj pa je bil samostojni koncert, ki so ga priredili 23. decembra v grajskikleti v Vipavskem križu.

Na občnem zboru, 2. februarja 2013, je bilaskupina Spet drugi sprejeta pod okrilje Kulturnega društva pihalna godbaVrhpolje, Vipava. Skupina Spet drugi je v večini izvajala avtorsko glasbo članov skupine.

 

 

Član-ica

Glasbilo

Borut RAŽEM

Kitara

Lara ROJC

Flavta

Barabara SLUKAN

Flavta, Oboa

Matija MARC

Violina

Samo FUČKA

Čelo

Tina TURK

Čelo

Miha ČERV

Kontrabas
 

 Nastop na prireditvi ob kulturnem prazniku 10. februarja 2013 v Vrhpolju
foto:Matej Božič

 

Matija, Borut in Barbara

 

Samo, Matija in Borut

 

Barbara in Lara

 

Miha

 

Samo in Matija

 

  Matija

 

foto: Marjan Božič
 

  Spet drugi