OOPS. Your Flash player is missing or outdated.Click here to update your player so you can see this content.

Prijavni obrazec

Prijava / Registracija
You are here: DOMOV arrow DEJGA DEJGA arrow SPET DRUGI
SPET DRUGI PDF Natisni E-pošta

V okviru društva je delovala tudi skupina "Spet Drugi". Vendar je zaradi Borutove prezgodnje smrti prenehala z delovanjem.

 

Jeseni 2011 je kulturno izobraževalno društvo Teodozij organiziralo Rimsko taverno v Vipavi in je Anton povabil Boruta, da bi v taverni nekaj zaigral s svojo skupino. A kaj, ko Borut v tistem odbobju ni imel skupine... Tedaj se mu je porodila ideja, da bi predstavil svoja avtorska dela, ki so, nekatera že dolga desetletja, ždela v njegovi glavi. Na hitro je k sodelovanju povabil mlade glasbenike, ki so bili sposobni v kratkem času naštudirati program: “starega mačka” violinista Matijo, s katerim je že sodeloval v skupini Vaskič drugače, kontrabasista Miho, ki je tudi občasno priskočil na pomoč skupini Vsakič drugače, flavtistki Barbaro in Laro, članici vrhpoljskega pihalnega orkestra ter sodelavko čelistko Tino. V enem mesecu je bil program osvojen in 2. decembra je sledil krstni nastop v Rimski taverni, za tem pa so sodelovali kot gostje na Novoletnem koncertu Pihalnega orkestra Vrhpolje. S tem je bil namen “projekta Spet drugi” dosežen in sledil je več kot polletni premor.

Konec poletja 2012 so se člani skupine odločili, da bi še skupaj igrali in v jeseni spet začeli vaditi. Tina je med tem postala mamica, torej je bilo treba poiskati novega čelista: pridružil se jim je Samo. Cilj pa je bil samostojni koncert, ki so ga priredili 23. decembra v grajski kleti v Vipavskem križu.

Na občnem zboru, 2. februarja 2013, je bila skupina Spet drugi sprejeta pod okrilje Kulturnega društva pihalna godba Vrhpolje, Vipava.

Skupina Spet drugi je v večini izvaja avtorsko glasbo članov skupine.

 

 

ÄŒlan-ica

Glasbilo

Borut RAŽEM

Kitara

Lara ROJC

Flavta

Barabara SLUKAN

Flavta, Oboa

Matija MARC

Violina

Samo FUÄŒKA

ÄŒelo

Tina TURK

ÄŒelo

Miha ÄŒERV

Kontrabas
 

 Nastop na prireditvi ob kulturnem prazniku 10. februarja 2013 v Vrhpolju
foto:Matej Božič

 

Matija, Borut in Barbara

 

Samo, Matija in Borut

 

Barbara in Lara

 

Miha

 

Samo in Matija

 

  Matija

 

foto: Marjan Božič
 

  Spet drugi